Depozitarea corecta a cafelei garanteaza ca aceasta isi va pastra mirosul imbietor si gustul deosebit. Daca sunteti bautor de cafea si dimineata apreciati o ceasca de licoare datatoare de energie, trebuie neaparat sa stiti cum sa pastrati cafeaua in cele mai bune conditii.

Cei mai mari dusmani ai cafelei sunt umezeala, aerul, lumina si caldura, boabele de cafea prajite au tendinata de a-si pierde mirosul si gustul daca sunt expuse factorilor de mediu pentru o perioada prea lunga de timp. Aerul si umiditatea din atmosfera schimba foarte repede calitatea cafelei, de aceea este foarte important sa stiti cum sa pastrati cafeaua proaspata mult timp.

Pastrati cafeaua intr-un recipient etans

Odata ce ai desfacut pachetul, aceasta isi va pierde prospetimea la fel de repede. Transfera imediat continutul pachetului intr-un recipient din metal, ceramica sau sticla, cu capac.

Daca recipientul este transparent, atunci depoziteaza-l intr-un dulap. Daca vrei sa pastrezi cafeaua la vedere, pe masa sau pe blat foloseste un recipient opac.

 

30iunie
2018
  • 1.003
  • 0

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.