- Pana acum au fost descoperite peste 850 de arome diferite de cafea.
- Exista experti recunoscuti in pregatirea cafelei. Ei se numesc barista.
- Decofeinizarea are loc inainte de prajirea boabelor de cafea – cand sunt inca vezi – si consta in extragerea partiala sau completa a cofeinei din aceasta.
- Zatul de cafea este un compost eficient in gradina. Ramelor le place aroma si, atrase de ea, ajuta la afanarea solului.
- S-a afirmat deseori ca bautul cafelei provoaca palpitatii si chiar afectiuni ale inimii. Dar studii recente au demonstrat ca riscul de a dezvolta boli de inima nu este influentat de consumul de cofeina.
- Cafeaua oxideaza foarte usor – anumite substante din compozitia ei reactioneaza cu oxigenul din aer. De aceea, in contact cu aerul cafeaua isi pierde aroma.
- Pentru prepararea cafelei, cea mai potrivita apa este cea moale, cu un continut cat mai mic de calcar.
19octombrie
2018
2018