1. Pana acum au fost descoperite peste 850 de arome diferite de cafea.
  2. Exista experti recunoscuti in pregatirea cafelei. Ei se numesc barista.
  3. Decofeinizarea are loc inainte de prajirea boabelor de cafea – cand sunt inca vezi – si consta in extragerea partiala sau completa a cofeinei din aceasta.
  4. Zatul de cafea este un compost eficient in gradina. Ramelor le place aroma si, atrase de ea, ajuta la afanarea solului.
  5. S-a afirmat deseori ca bautul cafelei provoaca palpitatii si chiar afectiuni ale inimii. Dar studii recente au demonstrat ca riscul de a dezvolta boli de inima nu este influentat de consumul de cofeina.
  6. Cafeaua oxideaza foarte usor – anumite substante din compozitia ei reactioneaza cu oxigenul din aer. De aceea, in contact cu aerul cafeaua isi pierde aroma.
  7. Pentru prepararea cafelei, cea mai potrivita apa este cea moale, cu un continut cat mai mic de calcar.
19octombrie
2018