Iti oferim cateva repere dupa care sa te ghidezi atunci cand selectezi un anumit tip de pahar de cafea. Iata cele mai importante aspecte de care sa tii cont atunci cand cumperi pahare pentru automatele de vending:

  1. Materialul din care sunt fabricate. Poti cumpara pahare de carton sau de plastic, dar recomandarea noastra este sa le alegi pe cele fabricate din carton. Acestea sunt mai practic de folosit, sunt mai rigide, izoleaza termic mai bine, sunt mai prietenoase cu mediul inconjurator.
  2. Automate sau manuale. Paharele automate sunt concepute sa fie folosite in interiorul aparatelor pentru bauturi calde care furnizeaza paharele prin intermediul unui mecanism automat. Este bine de stiut ca paharele automate au acelasi diametru in partea de sus, indiferent daca volumul lor este diferit. Cu alte cuvinte, putem avea un pahar cu capacitatea de 160 ml si un altul de 180 ml, dar ambele sa fie automate, intrucat conditia principala ca ele sa se potriveasca in aparatele automate de cafea este sa aiba un diametru standard.
  3. Capacitate: oz vs mililitri. Poate ai observat deja ca majoritatea paharelor de cafea au volumul exprimat in oz si nu in mililitri. Asadar 1 oz = 29,57 ml, deci un pahar de 4 oz are aproape 120 ml volum, dar tinem cont ca aceasta este capacitatea maxima, deci atunci cand paharul este plin pana la buza. Practic, intr-un pahar de 4 oz incap efectiv 100 ml de lichid. Paharele de 4 oz au cel mai mic format si sunt recomandate pentru espresso scurt sau ristrestto. Urmeaza paharele de 6 oz, 6,5 oz, 7 oz, 8 oz si 12 oz. Cele mai populare sunt paharele de 6,5-7 oz (180-200 ml). In legatura cu paharele de plastic pentru cafea, acestea au o capacitate de circa 160 ml.

 

11septembrie
2018