Pauza de cafea este un ritual comun pe glob, dar fiecare tara are metoda sa de preparare.
- Nordicii sunt obisnuiti sa bea cantitati mari de cafea — destul de dialuata.
- Finlandezii au cel mai mare consum de cafea pe cap de locuitor, preferand amestecuri prajite ușor.
- Britanicii inca prefera ceaiul in locul cafelei, probabil datorita preferintei Familiei Regale pentru ceai.
- In Europa Centrala (ex., Germania, Austria si Olanda), prajirea medie este la ordinea zilei.
- O prajire mai dura este alegerea francezilor, spaniolilor si italienilor, chiar daca ei beau mai putina cafea decat in Scandinavia.
- India o serveste cu cicoare, aceasta necesita o picurare lunga si lenta, iar cicoarea ajuta la prelungirea extractiei.
- Cafeaua Mexicana, Café de Olla, este in mod traditional servita in cesti de lut, fabricate de artizanii locali. Se spune ca lutul intensifica aroma.
- Columbieni beau o cafea neagra numita ‘tinto’. Este, in general, de calitate scazuta, de multe ori preparata din praf de cafea instant.
- Brazilieni prepara cafeau cu apa indulcita, cafezinho’. Se traduce aproximativ, o cana mica, zaharul este amestecat in apa inainte de a se fierbe, rezultand intr-o ceasca mult mai dulce.
- Americanii sunt insa cunoscuti pentru felul aparte in care consuma cafeaua: espresso cu adaos de apa fierbite, baut la cana si cunoscut in lume ca “Americano”.
17martie
2018
2018
- 966
- 0