Pauza de cafea este un ritual comun pe glob, dar fiecare tara are metoda sa de preparare.

  • Nordicii sunt obisnuiti sa bea cantitati mari de cafea — destul de dialuata.
  • Finlandezii au cel mai mare consum de cafea pe cap de locuitor, preferand amestecuri prajite ușor.
  • Britanicii inca prefera ceaiul in locul cafelei, probabil datorita preferintei Familiei Regale pentru ceai.
  • In Europa Centrala (ex., Germania, Austria si Olanda), prajirea medie este la ordinea zilei.
  • O prajire mai dura este alegerea francezilor, spaniolilor si italienilor, chiar daca ei beau mai putina cafea decat in Scandinavia.
  • India o serveste cu cicoare, aceasta necesita o picurare lunga si lenta, iar cicoarea ajuta la prelungirea extractiei.
  • Cafeaua Mexicana, Café de Olla, este in mod traditional servita in cesti de lut, fabricate de artizanii locali. Se spune ca lutul intensifica aroma.
  • Columbieni beau o cafea neagra numita ‘tinto’. Este, in general, de calitate scazuta, de multe ori preparata din praf de cafea instant.
  • Brazilieni prepara cafeau cu apa indulcita, cafezinho’. Se traduce aproximativ, o cana mica, zaharul este amestecat in apa inainte de a se fierbe, rezultand intr-o ceasca mult mai dulce.
  • Americanii sunt insa cunoscuti pentru felul aparte in care consuma cafeaua: espresso cu adaos de apa fierbite, baut la cana si cunoscut in lume ca “Americano”.

 

17martie
2018
  • 925
  • 0

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.