Granulatia cafelei macinate

Granulatia cafelei macinate : cu cat este mai fina granulatia, cu atat suprafata de contact a cafelei cu apa este mai mare, iar cu cat granulatia este mai mare, cu atat suprafata de contact e mai mica. Granulatia cafelei este dictata de modul de preparare a produsului final, mai exact de timpul cat va sta cafeaua in apa. Daca nu folosim macinatura ad ...

09mai
2019

Curiozitati despre bautura aromata cu care ne incepem ziua!

Pana acum au fost descoperite peste 850 de arome diferite de cafea. Exista experti recunoscuti in pregatirea cafelei. Ei se numesc barista. Decofeinizarea are loc inainte de prajirea boabelor de cafea – cand sunt inca vezi – si consta in extragerea partiala sau completa a cofeinei din aceasta. Zatul de cafea este un compost eficient in gra ...

19octombrie
2018

Cum alegi paharele potrivite pentru automatele de vending

Iti oferim cateva repere dupa care sa te ghidezi atunci cand selectezi un anumit tip de pahar de cafea. Iata cele mai importante aspecte de care sa tii cont atunci cand cumperi pahare pentru automatele de vending: Materialul din care sunt fabricate. Poti cumpara pahare de carton sau de plastic, dar recomandarea noastra este sa le alegi pe cele fabri ...

11septembrie
2018

Despre cofeina si sanatate

Cofeina a fost descoperita in perioada 1820-1827, peste 95% din cofeina consumata pe glob provine din boabele de cafea si frunzele de ceai, denumita cafeina sau cofeina, guaranina si teina, fiind izolata si purificata din boabele de cafea verde, guarana si frunzele de ceai. Continutul cel mai mare de cofeina se gaseate in guarana, urmata de frunzele ...

28august
2018
  • 596
  • 0

Pastrarea cafelei

Depozitarea corecta a cafelei garanteaza ca aceasta isi va pastra mirosul imbietor si gustul deosebit. Daca sunteti bautor de cafea si dimineata apreciati o ceasca de licoare datatoare de energie, trebuie neaparat sa stiti cum sa pastrati cafeaua in cele mai bune conditii. Cei mai mari dusmani ai cafelei sunt umezeala, aerul, lumina si caldura, boab ...

30iunie
2018
  • 566
  • 0

Cafeaua in jurul lumii

Pauza de cafea este un ritual comun pe glob, dar fiecare tara are metoda sa de preparare. Nordicii sunt obisnuiti sa bea cantitati mari de cafea — destul de dialuata. Finlandezii au cel mai mare consum de cafea pe cap de locuitor, preferand amestecuri prajite ușor. Britanicii inca prefera ceaiul in locul cafelei, probabil datorita preferintei Familiei ...

17martie
2018
  • 588
  • 0

Ghid de prajire

Boabele de cafea se transforma, prin prajire, schimbandu-si culoarea, dimensiunea, netezindu-se si capatand arome variate, dar ca sa ajunga acolo trebuie sa parcurga cateva etape, de la cafea verde la statutul de cafea prajita. Prajirea este o piesa foarte importanta din puzzle-ul unei cafele buna, iar ea trebuie sa evidentieze cat mai bine calitati ...

07decembrie
2017
  • 896
  • 0

Istoria cafelei

Desi este cea mai „tanara” dintre bauturile calde, comparativ cu ciocolata sau ceaiul, istoria sa este mult mai stufoasa decat a celorlalte. Din momentul in care oamenii au fiert  si au baut cafeaua pentru prima data, acum in jur de 800 de ani. Se pare insa ca istoria sa este mult mai veche. Si aici intervin legendele. Una dintre acestea il are in p ...

25septembrie
2017
  • 526
  • 0

Abonează-te

Oferte și noutăți

CAFEA